
Dansk i Tyrkiet
Mit navn er Sanne, jeg er 35 år og har været bosat i Alanya siden 2015. Jeg rejser løbende rundt i Tyrkiet, på bloggen giver jeg inspiration og tips til din ferie i Alanya og Tyrkiet, samt giver et indblikken i hverdagen her.
Nyeste rejseartikler skrevet af Dansk i Tyrkiet
Salep opskrift
Er du også blevet vild med den lækre vinterdrik Salep? Så er her en nem salep opskrift, som du kan eksperimentere med derhjemme. Der er efterhånden begyndt at blive koldt (eller køligere) her i Alanya. Vinteren i Alanya har i år ladet ventet på sig, regnvejrsdage har der endnu heller ikke været så mange af. […]
Bakla Pilavi / Tyrkisk Hestebønnemos opskrift
En ny tyrkisk opskrift er landet på bloggen, denne gang Bakla Pilavi / Tyrkisk Hestebønnemos opskrift Kartoffelmos er en kendt ret i de fleste danske hjem, men har du lyst til at teste med en ny slags mos, så bør du prøve denne tyrkisk hestebønnemos opskrift. De fleste tyrkere er glade for at spise bønner i […]
Kaşarlı Poğaça – tyrkiske boller med ost
Har du været hos en tyrkisk bager, har du helt sikkert ikke kunne undgå at se Pogaca. Pogaca er en aflang bolle/brød med lækkert fyld i. Oftest kan man få dem med forskellig smag såsom oliven, kartofler, kød, ost eller fetaost. Særligt de tyrkiske boller med ost er i høj kurs herhjemme – selvom de […]
Stream e- og lydbøger hos Saxo Premium
Reklame Saxo Er du på jagt efter nogle gode e- eller lydbøger? Saxo premium er det oplagte valg, når du skal finde læsestof til ferien eller afslapning. I 2020 har jeg fået mere tid til mig selv, det betyder også at jeg har fået mere tid til at fordybe mig i læsestof og der er […]
Dine, mine og vores traditioner
Vi alle er opvokset med traditioner. I Danmark er der blandt andet de traditioner, vi har i forhold til forskellige helligdage og højtider, men der er også de traditioner som hver familie har f.eks. ved fødselsdage, julebagedage osv. At finde sammen i et forhold, betyder ofte at to familiers traditioner skal forliges og det kan […]
Fasulye Piyazi opskrift/ Tyrkisk bønnesalat med hvide bønner
Fasulye Piyazi opskrift/ Tyrkisk bønnesalat med hvide bønner er den nyeste tyrkiske opskrift på bloggen, til dig der ønsker at eksperimentere med det tyrkiske køkken. Denne fasulye Piyazi opskrift er en nem og tilgængelig tyrkisk ret, som kan spises hele året rundt. Når temperaturen er så høj som den er i øjeblikket her i Alanya, […]
Hverdagsglimt fra Abusagi – en tyrkisk landsby
Ude godt men hjemme bedst. Efter 12 skønne dage i mandens landsby, kom vi i mandags vi atter til Alanya, dagen inden regeringen meldte de nye delvise udgangsforbud ud. Dagens blogindlæg indeholder lidt hverdagsglimt fra en tyrkisk landsby, nemlig Abusagi, den landsby manden er født og opvokset i og hvor en del af familien stadig […]
Ayva yemegi – Tyrkisk kvæderet med kød
Ayva yemegi, på dansk tyrkisk kvæderet med kød er en klassisk Alanya ret. Retten er en Alanya ret som den ældste nulevende generation af tyrkere i Alanya, husker de spiste meget af som børn. Kvæder hører til efteråret her i Tyrkiet, hvor de kan findes på alle bazarer. De tyrkiske kvæder kan spises rå, men fungerer […]
Amfiteatret i Side
Side by er en charmerende ferieby, der har mange spændende oplevelser at byde på, blandt andet amfiteatret i Side. Side er en by på den sydlige middelhavskyst i Tyrkiet, beliggende nær Manavgat og ca. 80 kilometer fra Antalya. Side er både et moderne og hipt feriested, hvor der ligger en masse eksklusive all inclusive hoteller. […]
S Pasta / Alanya småkager
S Pasta også kaldet Alanya småkager er en populær småkage at servere ved siden af den tyrkiske te eller kaffe i Alanya. Har du besøgt et bageri i Alanya, har du helt sikkert ikke kunnet undgå at se de tyrkiske småkager ligge i montren. Er du blevet forfalden til de Alanya småkager, så har jeg […]
Çamlıca moske – Tyrkiets største moske
I Istanbul ligger Tyrkiets største moske også kendt som Çamlıca moskeen. Smuk arkitektur kombineret med Tyrkiets største religion, nemlig Islam. På mit seneste besøg i Istanbul, blev der både brugt tid på den europæiske og asiatiske side af Istanbul. Særligt den asiatiske side ønsker jeg at udforske mere. På den asiatiske side af Istanbul ligger Tyrkiets […]
Tyrkiet bloggere 2020
Jeg har længe ønsket at opdatere min liste over bloggere i Alanya/Tyrkiet og nu blev det tid. Her er min samlet liste over Tyrkiet bloggere 2020. Min liste over Tyrkiet bloggere 2020, er lavet til dig der heller ikke kan få nok af dette skønne land eller som måske drømmer om en hverdag her. Når […]
Haydari opskrift – tyrkisk fetadip med rød peberfrugt
Nem opskrift på haydari – en cremet tyrkisk fetadip med rød peberfrugt. Jeg er vild med tyrkiske mezer (tyrkiske forretter). Og denne sommer er jeg særligt vild med denne haydari opskrift – en tyrkisk fetadip med rød peberfrugt. Har du været på ferie i Tyrkiet, har du højst sandsynligt ved et restaurantbesøg fået serveret friskbagt […]
Vandmelon smoothie med jordbær
Vandmelon smoothie med jordbær er en lækker forfriskning på en af de varme sommerdage. Denne vandmelon smoothie med jordbær, er en nem sommerdrik, der kræver få ingredienser og smager af sol og sommer. Den seneste sommerdrik jeg delte med vandmelon, fik rigtig god respons, så derfor kommer her en mere. Hele sommerperioden kan vi nyde […]
Yalan Dünya Magarasi – drypstenshule ved Gazipasa
Lidt udenfor Gazipasa by ligger en af Antalya regionens største drypstenshuler, nemlig Yalan Dünya Magarasi. Et besøg i Yalan Dünya drypstenshule ved Gazipasa, er en spændende naturoplevelse i en grotte der er menes at være 5 millioner år gammel. Har du fulgt med på bloggen i længere tid, kan det ikke komme bag på dig […]
Nem ingefærdrik med citron
I sommervarmen skal der en masse væske til. Har du også svært ved at drikke nok vand? Prøv at tilsætte lidt smag til dit vand, som f.eks. denne ingefærdrik uden sukker. Denne opskrift på nem ingefærdrik med citron er et stort hit hos mig i sommerperioden. Drikken er nem at lave og sund, da den […]
Tyrkisk cacik opskrift
Tzatziki kan laves på mange forskellige måder og i mange forskellige variationer, hver egn i Grækenland, Tyrkiet, ja faktisk hele Mellemøsten, har deres egen udgave af Tzatziki. Tyrkisk cacik opskrift er en nem opskrift, der kan trylles frem på få minutter og som smager ekstra godt sammen med sommerens grillmad. Cacik er Tyrkiets svar på […]
Københavns museum – dyk ned i Københavns historie
På min sidste tur til Danmark, besøgte jeg Københavns museum. København har en helt særlig plads i mit hjerte, i flere år dannede byen ramme for mit hjem. Selvom bloggens primære fokus er Tyrkiet, skal der også være plads til lidt glimt fra mit fædreland, nemlig Danmark. Jeg besøger normalt Danmark 1 til 2 gange […]
Irmik Topları – tyrkiske semuljekugler med kokos
İrmikli Pamuk Prenses Tatlısı, Prenses Lokumu, Sütlü İrmik Topları eller Irmik Topları. På tyrkisk går denne opskrift under mange navne. På dansk semuljekugler med kokos. Tyrkiske semuljekugler med kokos er en lækker lille snack, når lækkersulten melder sig eller når der kommer gæster. Første gang jeg selv smagte disse kugler med semulje, blev jeg positivt overrasket. Dels […]
Şehriyeli Bulgur Pilavı – Tyrkisk bulgur med pasta
Tyrkisk bulgur med pasta er nemt tilbehør til mange retter og kan spises på alle tidspunkter af året. Tyrkisk bulgur med pasta (på tyrkisk Şehriyeli Bulgur Pilavı) er endnu en nem opskrift i det tyrkiske køkken, som kan laves af få ingredienser. I mange år forbandt jeg denne bulgur med at være en turistbulgur. Ikke fordi […]
Vandmelon lemonade – Karpuzlu Limonata
I varmen er det godt at have noget koldt at køle sig ned med. Vandmelon lemonade er en læskende drik, der sikrer du får nok væske, er kalorielet og smager himmelsk. Vandmelon lemonade (på tyrkisk Karpuzlu Limonata) er en mine nye laster, en skøn drik der smager af sol og sommer. I sommerperioden har vi stort […]
Pancarli humus – Rødbedehummus opskrift
Hummus kan laves på mange forskellige måder og i mange forskellige variationer, hvoraf rødebedehummus er en af dem. Retten rødbedehummus er en klassisk forret eller snack, som ofte serveres sammen med lidt lækkert brød. Som barn var jeg ikke særlig stor fan af rødbeder, nok mest fordi den eneste måde jeg husker at få dem […]
Tyrkisk semuljekage med yoghurt / Revani
I det tyrkiske køkken er revani (tyrkisk semuljekage) en af de mest almindelige desserter og serveres både hjemme og på restauranter. Kagen er også kendt som Semolina kage og irmik tatlisi. Tyrkisk semuljekage har været en del af det tyrkiske køkken siden osmanniske periode. Den siges at have fået sit navn, da osmannerne erobrede byen Yerevan i […]
10 tyrkiske desserter – du skal smage
Når du besøger Tyrkiet, så snyd ikke dig selv for at smage nogle af de mange lækre tyrkiske desserter der findes. Når jeg rejser rundt, er en stor del af oplevelsen at smage på lokale specialiteter. Og jeg ved der er mange der har det som jeg. Jeg har i dette indlæg samlet 10 lækre […]
Ihlara dalen – fantastisk naturoplevelse nær Cappadocia
Ihlara dalen er en perfekt naturoplevelse i Tyrkiet, for dig som interesserer sig for natur og historie. Tag på vandretur i Ihlara dalen og oplev storslået natur kombineret med et indblik i den tyrkiske historie. Siden 2016 har jeg besøgt Kappadokien/Cappadocia af flere omgange, størstedelen af gangene når familie i området skal besøges. Vores ferier […]
Cacabey karavanestation og Kesikköprü
På vores seneste tur til landsbyen besøgte vi en af dagene Cacabey karavanestation og Kesikköprü (den ødelagte bro). Stort set hver gang vi er i landsbyen, bruger vi en af dagene på at besøge Kirsehir, enten for at skulle ordne praktisk sager eller familiebesøg. Jeg nyder altid køreturen dertil, som både går over og langs den […]
Yogurtlu elma mezesi / Æble tzatziki opskrift
Tzatziki med yoghurt, agurk og hvidløg er en klassiker. Prøv at lave en anderledes tzatziki med denne æble tzatziki opskrift. Æble tzatziki er nem at lave og kræver få ingredienser, på tyrkisk kaldet Yogurtlu elma mezesi. Tzatziki kan laves på mange forskellige måder og i mange forskellige variationer, hver egn i Grækenland, Tyrkiet, ja faktisk hele […]
Hjemmelavet ayran – tyrkisk yoghurtdrik
Hjemmelavet ayran er utroligt nemt at lave, da det blot består af yoghurt, vand og salt. Drikken er god for maven. På de fleste tyrkiske restauranter og i tyrkiske supermarkeder kan man få færdiglavet ayran. Nogle restauranter tilbyder desuden husets hjemmelavet ayran. Men ayran er også nemt at lave derhjemme selv. Af dem jeg kender […]
Mahmutseydi landsby- tyrkisk landsbyidyl nær Alanya
Kør en tur op bag Alanya, oplev Mahmuseydi landsby (på tyrkisk köyü) og den tyrkiske landsby idyl. Mahmutseydi landsby ligger en lille køretur fra Alanya og er bestemt et besøg værd, hvis man ønsker at opleve lidt af det autentiske Tyrkiet. Selve køreturen dertil er en oplevelse i sig selv. Alanya og omegn er så […]
Irmik helvasi – tyrkisk semulje dessert
Tyrkisk semulje dessert (Irmik helvasi) er en populær dessert i Tyrkiet. Den er nem at lave og kan laves med ingredienser der findes i de fleste tyrkiske hjem. Tyrkisk semulje dessert (Irmik helvasi) er nem at lave, hvis I derhjemme får lyst til lidt sødt en aften eller hvis I får gæster. Desserten kan sagtens […]
Tyrkisk bulgur med kartofler – Patates bulgur pilavi
Patates bulgur pilavi – Tyrkisk bulgur med kartofler er en lækker tyrkisk ret, der kan nydes hele året rundt og så er den nem at lave. En af de opskrifter der er dagligt bliver besøgt aller mest er opskriften på bulgur pilavi, en opskrift på en lækker ret/tilbehør som vi også ofte laver herhjemme. Er du […]
Kogebog anbefaling: Aubergine & Tahini af Vidar Bergum
Kogebogen Aubergine og Tahini er modtaget i gave For et par uger siden rykkede en ny kogebog ind på min kogebogshylde, nemlig Aubergine & Tahini af norske Vidar Bergum. En kogebog som jeg havde glædet mig til at modtage længe. Den nye kogebog Aubergine & Tahini hverdagsmat fra Tyrkia, Midtøsten & Bortenover byder på mad […]
Ramadan brød opskrift / Ramadan pide
Ramadan brød er lækkert velsmagende tyrkisk brød, der er yderst populært i ramadan måneden. I disse dage er ramadanen i fuld gang i hele verden. Ramadanen varer i år fra 24. april til 23. maj. Læs mere om ramadanen her. At tyrkerne er glade for brød er ingen hemmelighed, til de fleste måltider serveres det […]