Skyerne hænger tungt over himlen, da vi stævner ud fra Corong Corong Beach med kursen i mod Bacuit Bay. Bacuit Bay, udenfor El Nido, er nok det mest kendte sted i Filippinerne, området er kendt for at have fantastisk blåt og klart hav. Men de sorte skyer varsler ikke godt for vores bådtur i området.

bådtur i El Nido

7 Commando Beach

Vi har ikke sejlet mange minutter, før vi har vores første stop. Det er på 7 Commando Beach. En efter en, hopper vi i vandet og går ind på stranden. Vejret byder ikke rigtig op til at bade, men ligner nærmere noget som kan finde på at åbne for et kæmpe regnskyl, hvornår det end skulle være.

7 Commando Beach, el nido

Jeg køber en kop kaffe i en lille bod og sætter mig med tæerne i sandet. Flere backpacker styrer direkte efter de kolde øl og så begynder festen ellers for dem. Backpackerne går videre til at konkurrere i, hvem der kan lave det vildste stunt på den gynge, som er på stranden, og samtidig virker det også til, at de har en konkurrence i, hvem der kan larme mest. Jeg drikker min kaffe og beslutter mig for at samle den lille smule skrald, som jeg finder på stranden.

7 Commando Beach

Vi kommer igen ombord på båden og sætter kursen mod Big Lagoon. Undervejs forvandles skyerne fra grå og faretruende til et tyndt, hvidt dække, hvor solen begynder at titte mere og mere frem.

big lagoon, el nido

Big Lagoon – Flere minutters stilhed nær El Nido

Vi sejler ind mellem to mure af kalkstensklipper, som får os til at virke små. Vandet skifter farve fra den dybe blå til en turkis og over i en grøn farve. De ansatte arbejder koncentreret på at undgå klipperne og de modsejlende både. En af de ansatte finder en kæmpe bambuspind og bruger den til at styre. Koncentrationen sitrer i luften, men den forsvinder igen, da de har fået navigeret sikkert ind i lagunen.

big lagoon, el nido

Vi er heldige at have ramt et tidspunkt i mellem flere både, så vi har området for os selv. Overalt omkring os er vi omringet af kalkstensklipperne og langs kanterne er vandet helt grønt. Vi nyder stilheden og får taget de obligatoriske billeder, inden vi sejler videre.

Frokost på Shimizu Island

En af de ansatte får gang i grillen. Mens vi sætter kursen mod Shimizu Island, smider han det ene stykke kylling på grillen efter det andet. Det overrasker mig, hvor få der er ved stranden. Jeg pakker straks mine ting i min drybag og svømmer ind til land.

døde koraller, filippinerne

Døde koraller

koraller, filippinerne

Et lidt bedre økosystem, men stadig for mange døde koraller

Det klare vand indbyder til snorkeling. Så jeg finder straks mit udstyr frem og kaster mig ud i vandet, hvor jeg får et chok! Der er stort set kun døde koraller så langt øjet rækker. Det skærer i mit hjerte at se, hvor meget korallerne lider under turismen. Heldigvis ser det bedre ud, jo længere væk fra stranden jeg svømmer.

Shimizu Island, el nido

Jeg svømmer igen ind på stranden og tager nogle billeder. Tre filippinere, fra min gruppe, kommer over og spørger, om de skal tage mit billede. Vi snakker lidt sammen og de spørger mig, om jeg rejser alene. Jeg svarer ja, hvortil de siger: “Så kan vi være dine venner for i dag!”.

frokost i el nido

Det varmer meget, at de sådan byder mig velkommen og med mine nye venner, går jeg hen for at spise frokost i vandkanten. Endnu engang bliver jeg mindet om, hvor fantastisk El Nido og Bacuit Bay er.

small lagoon, bacuit bay, el nido

Small Lagoon – det mest crowded sted i Bacuit Bay

Efter Shimizu Island sejler vi til dagens sidste stop: Small Lagoon. Lagunen er proppet med både som står “parkeret” tæt side om side. Ind i mellem sejler lokale rundt i kajakker og sælger alt fra chips til friske kokosnødder. Jeg lejer en kajak med to andre backpackere.

Vi sejlede på det krystalklare vand og ind mod Small Lagoon. Her bliver vi omringet af de mange meterhøje kalkstensklipper og det føles mere som om, at vi har fundet en skjult skat, bort set fra de andre som også sejler i kajak derinde. På en måde minder det mig om Halong Bay, dog en mere frodig udgave.

kajaktur i el nido

Jeg er dog ikke sikker på, at naturen kan klare den store menneskemængde. Så efter vores kajaktur, tager igen snorkeludstyret på og undersøger korallerne i området. Endnu engang ser det ikke for godt ud og det skærer i mit hjerte.

Men jeg forstår godt, hvorfor en tur til Bacuit Bay, El Nido, er mere eller mindre en must do i Filippinerne.

bacuit bay, el nido

Information

Nedenstående links er reklamelinks

Vigtig information til din bådtur til Bacuit Bay fra El Nido

Der går fire bådture til Bacuit Bay fra El Nido, hvor de mest populære er tour A og tour C. Turene inkluderer:

Tour A(Big Lagoon Small Lagoon eller Secret Lagoon samt Shimizu Island, 7 Commando Beach)
Tour B (Snake Island, Cathedral Cave, Entalula Beach, Pinagbuyutan Island, Snorkeling site)
Tour C (Helicopter Island, Matinloc Shrine, Secret Beach, Star beach, Hidden Beach)
Tour D (Ipil Beach, Small Lagoon, Cadlao Lagoon, Paradise Beach, Pasadigan Beach)

Vær dog opmærksom på, kan programmet ændre sig alt efter vejret!

båd i filippinerne

OBS: Jeg var på tour A. Dengang inkluderede turen to af følgende: Big Lagoon, Small Lagoon og Secret Lagoon. I dag inkluderer turen kun et af stederne. Skulle jeg vælge et af stederne, så ville jeg klart vælge Small Lagoon. Dog er du ikke garanteret at kommet til dit valgte sted.

I dag har man heldigvis en begrænsning på, hvor mange personer, der må besøge hvert sted, for at mindske skaderne på naturen. Så hvis alle pladser til et sted er taget, så må du “nøjes” med et andet sted. Så er der et af stederne, som du bare VIL til, så anbefaler jeg, at du booker i god tid. Så er det mest sandsynligt, at du får en af pladserne.

Bacuit Bay, El Nido, Filippinerne

Alternativt, så book Tour B eller D, der er færre mennesker og dermed også et mindre pres på naturen. Det skal nok blive en god dag og du skal nok få set smuk natur alligevel.

Jeg ser det dog kun som  positivt, at de begrænser menneskemængden på de forskellige steder, så naturen ikke bliver så presset, som da jeg var der!

Hvad koster en tur til Bacuit Bay?

Turene koster ofte mellem 1200 PHP (157 kr) og 1600 PHP (201 kr). Derudover skal man betale en miljøafgift på 200 PHP på ens første tur, den gælder op til 10 dage. Nogle gange kan turene fås billigere her.

Jeg havde booket min tur gennem Aquaholic Travel and Tours og var meget tilfreds med min tur.

el nido, filippinerne

Hvad skal medbringe på turen til Bacuit Bay?

En vandflaske – Regeringen i El Nido har forbudt engangsplastik i området, så hav en med, som du kan fylde op igen. Jeg tror, at alle firmaerne har vand med til deres gæster, hvor man kan genopfylde sin vandflaske.

En drybag, så du kan holde dit kamera m.m. tørt, når du skal sejle i kajak eller når du skal svømme i land fra båden.

Snorkeludstyr, nogle firmaer inkluderer det i prisen, mens man kan leje det hos andre. Jeg havde mit eget med.

Håndklæde og evt skiftetøj, så du undgår at sidde i vådt tøj.

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Mere inspiration fra fortryllende Filippinerne:

 

2 Comments

  • Det er ille at turismen har så stor påvirkning på naturen. Som du sier er det jo forståelig at mange ønsker å besøke så vakre steder, men samtidig fører det til altfor stor belastning på natur, planter og dyreliv. Bildene av de døde korallene er virkelig et trist syn.

    • Ja, det er virkelig frygteligt! Jeg er glad for at regeringen nu har sat en begrænsning på antallet af besøgende på flere af stederne, men jeg tror faktisk ikke, at det er helt nok, da koraller er meget skrøbelige og derfor nok har svært ved at hele helt op, hvis de stadig bliver forstyrret. Hvis de bare lukkede det ned i nogle måneder, som man har gjort med Boracay og Koh Phi Phi i Thailand og dernæst satte en begrænsning på antallet af besøgende, så ville det gøre en kæmpe forskel!

      Men jeg håber, at nogle måske får øjnene op for problemerne, når de læser mit indlæg og forhåbentlig vælger en af de mindre populære ture 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *