Jeg faldt for Nepal fra første minut. Der er altså noget helt særligt ved Himalaya og farverne i Nepal. Det er fantastisk for en med hang til  vandreture, men også for kulturinteresserede, og så er det billigt! Se hvad det kostede mig at rejse til Nepal i en måned.

Overnatninger: 953,31 kr.
Mad og drikke: 1442,53 kr.
Oplevelser: 852,22 kr. 
Transport: 434,55 kr.
Diverse: 384,88 kr.
Visum: 336,24 kr.

I alt: 4340 kr.
Pr. dag: 144 kr.

kathmandu, Nepal


Priser/prisniveau i Nepal


  • Der er regnet med en kurs hvor 1 rupee = 0,0565 kr (eller at 20 rp er lidt over 1 kr).
  • Jeg havde 30 dage i Nepal – det var bestemt ikke nok for mig.
  • En flybillet til Nepal koster typisk omkring 4500 kr og opefter, engang i mellem fås de til under 4000 kr, hvis du er heldig. Tjek priser her (reklamelink). Flybilletten er ikke medregnet i budgettet, da jeg rejste fra Malaysia til Nepal

Prisniveau for måltider, drikke og overnatninger

  • Et måltid koster tit 15 kroner og opefter. Dhal Baht er noget af det billigste, og så er der tit gratis genopfyldning.
  • På nogle treks er overnatningen gratis, hvis du spiser på tehuset, men på andre treks (som det, jeg var på, til Mardi Himal) koster en overnatning 10-20 kr og dertil forventer de, at man spiser på tehuset. Forvent ikke, at du nødvendigvis kan få et privat værelse!
  • I byerne koster en overnatning fra 20-30 kr og opefter. Jeg valgte dog ofte et sted til 50-60 kr.
  • Tingene bliver dyrere jo længere op, du kommer i bjergene. 
  • Vand koster fra cirka 1,5 kr for 1,5 liter, men fås nogle gange gratis på ens hostel. Milk tea betalte jeg 1-15 kr. Kaffe koster omkring 5-15 kr.

trekking i Nepal

Priser for oplevelser og tilladelser

  • Paragliding i Pokhara gav jeg 6000 rp (331 kr) for, men det kan også være væsentlig dyrere.
  • Kathmandu Durbar Square og Pashupatinath Temple (kremeringstemplet) koster 1000 rp (60 kr) at besøge.
  • Swayambhunath Stupa (også kendt som abetemplet) koster 200 rp (12 kr) at besøge.
  • Bauddhanath Stupa koster 400 rp (24 kr) at besøge, men på en eller anden måde kom jeg til en indgang, hvor der ikke var en betalingsstand.
  • Lumbini (Buddhas fødested) koster 500 rp (28 kr) og derudover koster en kameratilladelse 250 rp (14 kr).
  • Chitwan national park koster 1500 rp + 13% VAT (89 +11,5 kr), men det er som oftest inkluderet i ens tur. Jeg betalte 311 kr for min tur alt inklusiv (jeg valgte naturligvis en tur uden elefantridning).
  • Trekkingtilladelse og Annapurna Conservation Fee kostede hhv. 2000 rp (110 kr) og 3000 rp (165,5 kr) – du kan ikke vandre uden tilladelser.

Mardi Himal, Nepal

Transport og diverse

  • Det koster cirka 650-800 rp (37-48 kr) for de lokale busser som er helt fine! Forvent dog at bruge stort set hele dagen på transport.
  • En taxa fra lufthavnen til Thamel koster 750 rp (45 kr), 850 rp (51 kr) efter kl 21, hvis du bestiller den inde i lufthavnen. Prutter du om prisen med en taxa udenfor, så kan den fås fra cirka 500 rp (30 kr), men det kan tage lang tid at prutte prisen ned. 
  • Man kan også tage en lokal bus til Ratnapark for 20 rp (1 kr) og gå derfra til Thamel eller man kan tage endnu en bus til Thamel fra Ratnapark for yderligere 20 rp (1 kr). Det tager selvfølgelig lang tid. Jeg ankom lidt sent, så jeg tog en taxa med nogle backpackere.
  • Vandreudstyr kan købes eller lejes billigt i Kathmandu og Pokhara. Udvalget virkede til at være størst i Kathmandu. Jeg vil dog anbefale, at du som minimum køber vandresko/-støvler og rygsæk hjemmefra.
  • Forvent at de fleste mennesker vil kræve penge, hvis du tager deres billede. Som oftest er det kun 20 rp, men nær Pashupatinath Temple krævede nogle hellige mænd 1000 rp (60 kr) for, at man tog deres billede. Jeg slap dog med 100 rp (6 kr), da jeg viste dem, at jeg ikke havde 1000 rp. 
  • På treks koster et bad eller et wifi kodeord 10 kr.

bådtur i Nepal


Sparetips til Nepal


  • Tag bussen til/fra lufthavnen, hvis du har modet på det.
  • Trek uden en guide/porter. En guide skulle vist koste 25-40 dollars (167-268 kr) om dagen, mens en porter koster 20-30 dollars (134-200 kr) om dagen. Det er selvfølgelig en anden oplevelse med en guide eller en porter, og det kan være en god måde at støtte lokalbefolkningen på. Då det er jo op til dig at vurdere om de er pengene værd. Jeg ville helst gå selv og stierne er fint markeret.
  • Tag de lokale busser fremfor VIP busserne. De lokale busser koster ofte 700-800 rupee (42-48 kr), VIP koster 2500 rp (150 kr). De lokale busser er også af en god standard.
  • Overvej at købe snacks før dit trek. Det er billigere, og så er du sikker på, at du får det du vil have. Jeg købte en del snacks på forhånd, så jeg var sikker på, at jeg fik nødder og forskellige chokoladebarer under turen og så supplerede jeg min beholdning på turen, så jeg også støttede de lokale i bjergene. 

overnatninger i Nepal


Her boede jeg i Nepal


Jeg har boet lidt forskellige steder i Nepal og her er mine anbefalinger til de større byer. Tehuse på treks kan man ikke booke på forhånd. Alle disse hoteller/hostels har varmt vandt (det er ikke en selvfølge i Nepal), wifi og fine rengøringsstandarder, men det er dog meget støvet i Nepal og støvet slæbes med rundt overalt. Ligeledes kunne jeg ikke finde på at anbefale et sted, hvor personalet ikke er søde og hjælpsomme.

Nedenstående links er reklamelinks.

Kathmandu
Hotel Darwin – ligger lidt udenfor Thamel og det har en fantastisk tagterasse.

Kathmandu lufthavn
OYO 142 CO International Guest House – gratis morgenmad (mellem kl 8-9), tæt på lufthavnen (2 km), Pashupatinath-templet og Boudhanath Stupaen.

Pokhara
Paila hostel Lakeside – gratis morgenmad, gratis vand, aircon og en fantastisk udsigt over Lake Phewa! Jeg vil dog anbefale, at du får et værelse som ikke er helt i front, da man ellers kan høre musik fra den lokale bar til cirka kl 23.00-00.00.

Chitwan
Jeg vil ikke anbefale det sted, hvor jeg boede, men en anden backpacker anbefalede stærkt Happy Lemon Tree Lodge – morgenmaden og udsigten skulle være fantastisk, desværre var det udsolgt, da jeg skulle til Chitwan

Lumbini
The Lumbini Village Lodge – perfekt placering og gratis morgenmad

Støt gerne bloggen ved at booke dine overnatninger gennem mine reklamelinks til hotels.com* og booking.com* samt oplevelser gennem getyourguide*, udstyr gennem Friluftsland* og produkter gennem Matas* (reklamelinks er markeret med *). Det koster naturligvis ikke dig ekstra. Du kan også følge med på Facebook og instagram eller tilmelde dig nyhedsbrevet. På forhånd tak!

Flere indlæg fra magiske Nepal

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *