I Chicago får floden, som løber gennem byen, hvert år midt i marts en usædvanlig grøn farve.

Den grønne flod i Chicago opstår dog ikke af sig selv. Det er bystyret, som i anledning af St. Patricks Day den 17. marts sætter ekstra kulør på tilværelsen for Chicago’s borgere og samtidig formår at tiltrække mange hundrede tusinde turister for at opleve Den Grønne Flod i Chicago.

Sådan ser Chicago River ud på St. Patricks Day i 2022:

I 2021 var floden også grøn i Chicago, men alle events var aflyst. I 2022 afvikles de normale Skt. Patricks Day parader påny.

Hvad farver den grønne flod i Chicago?

Den grønne farve kommer fra et harmløst orange pulver-produkt. Alt er godkendt af de amerikanske myndigheder. Chicago’s fagforeninger, som står for farvningen, holder kortene tæt til kroppen omkring, hvad pulveret består af, men tilsyneladende har det mystiske ‘hemmelige’ pulver en baggrund i et stof som blikkenslagere også anvender.

Se også: Værd at se i Chicago – The Pedway.

Bystyret i Chicago er stolte af St. Patricks Day projektet, som kører på sit 58. år. Et år blev Chicago-arrangørerne sågar inviteret til at farve Liffey-floden i Dublin, hvor produktet også blev godkendt af de irske myndigheder inden farvning fandt sted. Herunder nyhedsklip om den grønne flod i Chicago fra marts 2018:

Når man alligevel har en mint-grøn flod og masser af tilskuere, kan man lige så godt spænde sine water-jet skies, klæde sig ud som St. Patrick og tage sig en tur på floden.

Den grønne flod i Chicago varer normalt mellem 24 og 36 timer afhængig af, hvor meget strøm, der er i floden. Farvningen begrænser sig til et afgrænset område af floden i midtbyen.

Se mere om events i Chicago på ChooseChicago.com.

Chicago River er et system af floder og kanaler, som samlet set er 156 miles (ca. 250 km) langt.  Floden har været afgørende for udviklingen af byen og indgår i byens flag som to blå striber.

Chicago Flag

Se historien om, hvordan flodens løb blev vendt på Chicagoline. Systemet, som blev skabt, med forbindelse til Mississippi-floden står stadig som én af de største ingeniørmæssige bedrifter i USA.

Rejsetip: Find billig overnatning i Chicago.

Chicago guide: Information og rejsetips til The Windy City.

Time Out Chicago: Where to celebrate St. Patrick’s Day in Chicago

Denne artikel er senest opdateret: 18. marts 2022.