Den danske redningstjeneste Falck er i det seneste årti blevet langt mere internationalt funderet. Det har dog ikke været uden omkostninger.

Efterhånden sidder Falck på omkring 5% markedet for ambulancekørsel i USA og er dermed næststørste operatør på et fragmenteret marked.

Falck USA

Den danske virksomhed Falck vokser i USA.

Indtil videre køres der i 9 stater. Langt den største del af forretningsaktiviteterne er i Californien, hvor man kan møde Falck-bilerne i eksempelvis Orange County og LA County uden for Los Angeles.

I juli måned tog Falck hul på ambulancekørsel for sin hidtil største kunde i USA: Alameda County i San Francisco. Hvis San Diego aftalen falder på plads, er der sandsynligvis tale om en endnu større aftale, skriver BT i december-19.

Hurtig vækst har presset resultatet i Falck

Ikke alle har dog været glade for den galopperende vækst i aktiviteterne, der især har fundet sted i Europa, USA og Latinamerika.

I 2017 skulle det vise sig at topchef Allan Søgaard Larsen havde spændt buen for hårdt i Falck organisationen med milliardopkøb rundt i verden. Eksempelvis i Polen blev der sat mange penge til under vokseværket.

Allan Søgaard Larsen indrømmede i et interview at han begik fejl ved at presse vækst i udlandet igennem i et meget højt tempo.

Måske der faktisk var behov for en aggressiv vækst-strategi for at komme i gang internationalt.  Under alle omstændigheder er det sjældent at en dansk virksomhed tør tage skridtet og udfordre de største markedsaktører på hjemmemarkedet USA.

Jakob Riis Falck direktør

Jakob Riis; tidligere var han Novo landechef for USA.

I San Francisco er det den markedsledende ambulanceservice American Medical Response (AMR), der er blevet vippet af pinden i Almeda County. Der er dog også tabt penge i USA, hvor den nye ledelse under Jakob Riis har afskrevet store beløb på tilgodehavender og goodwill.

Se også: Den kendte dansk-amerikaner Jacob Riis (med ‘c’).

Falck er indtil videre til stede i over 40 lande. Virksomheden havde totalt set i 2017 godt 37.000 medarbejdere, men der er dog skåret til med besparelser, så antallet af Falck-ansatte er på globalt plan blevet et par tusinde lavere.

Relaterede artikler og links

Seværdigheder i San Diego

Se nyheder om Novo Nordisk i USA.

Denne artikel er senest opdateret: 13. december 2019.