KENYA (2:4):
Angrebet af et rasende næsehorn i Masai Mara

29. april 2022

Dette er del 2 af min 4-delte miniserie fra Kenya.
I denne episode kan du høre, hvad der er værd at opleve i hovedstaden og så vil jeg dele en hårrejsende oplevelse, hvor vi stod ansigt til ansigt med et vredt næsehorn.

TING AT SE I NAIROBI

I den seneste episode talte jeg med Shane og Monica i Nairobi om alt det fantastiske, der er at opleve rundt omkring i Kenya. Men der er også en masse at opleve i hovedstaden.

KAREN BLIXEN MUSEUM

Vores berømte danske forfatter, Karen Blixen havde sin afrikanske farm i den by, der i dag også hedder Karen i udkanten af Nairobi. I huset, hvor hun boede med sin mand, Baron ved foden af Ngong Hills, er der i dag et museum, som bestemt er værd et besøg.

Under navnet Isak Dinesen udgav hun bogen, Den afrikanske farm om de sytten år hun boede på farmen i Kenya. Det er hendes poetiske hyldest til naturen, dyrelivet og ikke mindst de indfødte, for hvem hun blev leder, lærer, læge og dommer. Og så er det naturligvis historien om mødet med hendes store kærlighed, Denys Finch Hatton. Bogen blev en succes i det meste af verden og endnu mere kendt efter filmen ”Out of Africa”, som delvist er optaget her.

DAVID SHELDRICK WILDLIFE TRUST

David Sheldrick Wildlife Trust er et af de største og mest succesrige redningscentre for forældreløse elefanter i verden. De har med succes passet 282 elefanter, og her kan du også ”adoptere” en elefantunge.

NAIROBI NATIONAL PARK

Nairobi National Park ligger få minutter fra byens centrum. Du kan opleve næsehorn, zebraer, giraffer, bavianer, gnuer og mange andre dyr med byens skyline i baggrunden.

BOMAS OF KENYA

Bombas of Kenya er en kulturel landsby, der repræsenterer de 42 stammer i Kenya. Hvis du vil lære noget om landets etniske stammer og historie, er dette en tur, du ikke bør gå glip af. Du kommer også til at lære om hver stammes tøj, danse og økonomiske aktiviteter. Du kan også prøve forskellige kenyanske retter på Utamaduni Restaurant.

Giraffes at the feeding platform waiting for a snack

THE GIRAFFE CENTRE

The Giraffe Centre drives af en kenyansk non-profit-organisation, African Fund for Endangered Wildlife, hvis hovedformål er at uddanne kenyanske børn om deres miljø og vilde dyr. De giver også besøgende og mulighed for at komme i nærkontakt med verdens højeste dyr.

Jeg tog dertil og talte med guiden Daniel Mutua, som kunne fortælle mig en masse om dette majestætiske dyr.

Ved indgangen fik jeg nogle foderpiller i en halv kokosnødskal

Ved indgangen fik jeg nogle foderpiller lavet af tørt græs, melasse og majs i en halv kokosnødskal, og går på platformen, hvor jeg kunne fodre girafferne. Disse er blot snacks til girafferne, hvis hovedføde er græs, blade og vand.

Kenya har tre underarter af giraffer: Masai, Rothchild og Reticulated, og i slutningen af ​​1970’erne var der kun omkring 130 Rothchild-giraffer tilbage på græsarealerne i Østafrika. African Fund for Endangered Wildlife blev grundlagt i 1979 af den afdøde Jock Leslie-Melville, en kenyansk statsborger af britisk afstamning, og hans amerikanskfødte kone, Betty Leslie-Melville. De startede girafcentret efter at have opdaget den triste situation. Men efter centrets indsats er der i dag over 300 Rothschild-giraffer, som er sikre og yngler godt i kenyanske parker. Tolv af dem er her i girafcentret.

Daniel Mutua

Forskellen på de tre arter er bemærkelsesværdig på kropspletter og dyrenes levesteder. Hver giraf har en anden personlighed ligesom mennesker lige fra blid, venlig, legende og meget mere. I centrum kender de dem ved navn og ved deres karakterer.

Så er der snacks til girafferne i The Giraffe Centre

Inde i The Giraffe Centre er der et luksushotel, der hedder Giraffe Manor. Centrets giraffer kigger ofte forbi og stikke deres lange halse ind i vinduet i håbet om at få en snack, før de trækker sig tilbage i naturen.

Pas på at du ikke får en skalle
Udsigt fra KICC Tower

BESØG BYENS HØJESTE BYGNING

På en klar dag kan man se Mount Kenya og Kilimanjaro fra taget af den højeste bygning i byen. The KICC (Kenyatta International Convention Centre) Tower er et ikon og et vartegn for Kenya. Det er et af de førende konferencecentre i Østafrika. Jeg tog elevatoren til toppen, og jeg fik en fantastisk udsigt over byen. Det var lidt overskyet, så jeg kunne desværre ikke se de to højeste bjerge i Afrika, men jeg så stadig en masse. Jeg talte med to af de fire personer, som jeg mødte på tårnet, og vi fik en god snak om det gode og dårlige ved at bo i Kenya.

Jeg får en snak med en ung præst og en tandlæge efter mit besøg i tårnet

GODE RÅD OM SAFARI-TURE

Vælg en god bil:

Den type køretøj, du vælger, er meget vigtig. Hvis du er i de normale 4-hjulstrukne køretøjer, vil din oplevelse være normal. Hvis du vil have en mere spektakulær oplevelse, bør du gå efter en højere akselafstand og mere vinduesplads. Med dette vil du have en 360 graders udsigt. Du kommer til at køre i mange timer om dagen, og et mere komfortabelt køretøj vil være en god investering.

Vælg en god pakke:

Gå efter en pakke, hvor du kan nyde en naturen så meget som muligt. Brug tid på research og vær omhyggelig med at vælge. Din guide og den virksomhed, du vælger, har stor indflydelse på din samlede oplevelse. Når det kommer til den store migration i sensommeren, så vær forberedt på at betale en smule mere. Det vil være en uforglemmelig oplevelse.

GAME DRIVE IN MASAI MARA

Så er det tid til den første game drive i Masai Mara – et af de steder i Afrika og verden med den højeste mulighed for at opleve få gode billeder af de vilde dyr.

Vi så løver, elefanter, giraffer, zebraer og en masse forskellige gazellearter. To katte, der kan være lidt svære at skelne fra hinanden, er geparder og leoparder. Desværre lykkedes det mig ikke at se leoparderne (som er en af The Big Five), men vi så mange geparder. Næsehornet er et andet dyr, der også er en del af ”de fem store”, som man også skal være lidt heldig for at få øje på.

Masai Mara deler sin grænse mod syd med Serengeti i Tanzania og er et enormt område på 1.510 km2, så det er godt at have en erfaren chauffør, som vi har i Dennis. Han er i konstant radiokontakt med de andre chauffører, og de giver hinanden tips om, hvor dyrene er.

VORES MØDE MED ET NÆSEHORN

Jeg har været på safari før og aldrig stødt på et næsehorn. Men pludselig fik Dennis øje på en. Den står alene og græsser på savannen tæt på et vandhul uden nogen omkring sig. Vi var også den eneste bil der, og for at være ærlig tror jeg, at det var så sjældent, at Dennis ikke gik direkte på radioen for at fortælle det til de andre chauffører.

I stedet kørte vi langsomt på en cirkel omkring ham. Ikke for tæt på – jeg tænker omkring 30-40 meter fra ham, og vi rejste os allesammen for at begynde at tage billeder.

Jeg besluttede mig for at optage en video – og det er jeg glad for, at jeg gjorde, for det der skete herefter, var så utroligt, og jeg er glad for, at jeg fangede det på film.

Næsehornet fik øje på os og var ikke tilfreds med at få sin stilletid afbrudt, så han kom buldrende imod os. Fuld fart direkte mod os. Her er videoen.

Heldigvis så Dennis det, og han kørte videre, inden næsehornet smadrede ind i siden af ​​bilen. Og ifølge Dennis ville han have gjort det. Det ville have lavet et stort hul i siden af ​​bilen og ville have været livsfarligt for de personer, der sad på den side af bussen.

Dennis fortalte mig også, at han aldrig havde oplevet noget lignende i sine mange år med game-drives her i The Mara.

DISCLAIMER

Turen til Masai Mara er gjort mulig med støtte fra Scenery Adventures. Du kan finde alle deres forskellige pakker og priser på deres hjemmeside. Hvis du vil have et eventyr med Monica og hendes team, kan du booke og betale online, og de tager sig af dig helt fra lufthavnen og tilbage. De kan endda hjælpe dig med at ordne dit visum til Kenya.

Næste episode

I den næste skal vi flyve i luftballon højt over savannen, mens solen står op.

Jeg hedder Palle Bo, og jeg skal videre. Vi ses.

JEG VIL GERNE HØRE FRA DIG

Fortæl mig hvor er du, og hvad du laver lige nu, mens du lytter til denne episode. Du kan enten sende mig en email på lytter@radiovagabond.dk eller udfylde formularen her på Radiovagabond.dk.
Eller sende en stemmebesked ved at klikke på banneret herunder.

Uanset hvad du gør, vil jeg meget gerne høre fra dig. Det er altid sjovt at høre, hvem der sidder ude på den anden side af højttaleren.

DEL MED EN VEN

Har du en ven, der også er interesseret i at rejse og få inspiration til at komme ud og opleve verden? Så del denne episode. Send en besked eller ta’ telefonen og fortæl om den. Du kan også bare klikke på en af de farvestrålende knapper herunder.

SPONSOR

Som altid tak til min sponsor, Hotels25.dk. Det er et sted, du altid kan finde de bedste priser på overnatning rundt omkring i verden. Og det er garanteret den bedste pris.

RADIOGURU

Radiovagabond er produceret af Radioguru, som også kan hjælpe dig med at starte din egen podcast.