Hvad skal man se i Hamborg

af Mark
0 kommentar
Rådhusets gårhave
0
(0)

Hamborg er den ideelle destination for en weekendtur med to eller tre overnatninger. Jeg har været i Hamborg en del gange i forskellige sammenhæng, men fælles for dem er, at jeg sjælden har forberedt en hel masse, netop fordi det er så dejligt uforpligtende med den korte transporttid.

Jeg har dog set en del i Hamborg, der gør at jeg kan lave en god plan, så du kan se det vigtigste på tre fulde dage.

Dag 1: Landungsbrücken, Alte Elbtunnel og sen frokost i Lille Portugal

Hansestaden Hamborg havde ikke været det samme uden Elben, som også kaldes ”Gateway to the World’’. Hamborg Havn er en af de travleste i Verden, og den dag i dag er den mere present end noget andet i Hamborg. I Speicherstadt lægger man mærke til de flotte gamle pakhuse, fra Elbphilharmonien ser man havnens enorme størrelse og i Portugisenviertel har man utallige portugisiske fiskerestauranter.

Medmindre du bor i den nedre del af St. Pauli eller Neustadt, starter du med at tage U-bahn eller S-bahn til Landungsbrücken. Når du træder ud fra stationen, lægger du omgående mærke til den historiske færgeterminal. Bagved ligger 5-600 meter havnekaj med et utal af skibe, både og små færger.

Det er ret uoverskueligt, hvis du ikke er forberedt hjemmefra. Så undersøg hjemmefra, hvilken turbåd du vil med, og book eventuelt også billetterne hjemmefra.

Hvis du bare gerne vil ud at sejle, og ikke har brug for en guidet tur med de andre turister, kan du vælge at tage med en rutebåd til f.eks. Finkenwerder. Det er meget billigere end en tur med turistbådene og man får alligevel set en stor del af havneområdet samt de fine store villaer langs stranden på nordsiden af Elben. Enten kan du stå af i Finkenwerder og gå en tur ud til Gorch-Fock-Park, hvor der også ligger et udendørs badeland, eller du kan tage båden tilbage til Landungsbrücken igen, hvor der ligger en anden af Hamborgs klassiske attraktioner.

Du er nemlig kun trådt af båden inden du står ved indgangen til den gamle Elbtunnel. Du kan tage turen til fods over til den anden side eller du kan tage din cykel med i elevatoren ned og cykle de cirka 400 meter. Du kommer ud til et stort industriområde, hvor der ikke er noget at lave, men inden du tager turen tilbage, kan du gå hen til Elbtunnellens viewpoint og kigge ud over havnen og byen.

Efter de mange strabadser i Elbens friske luft, kan du gå op i det nærliggende Portugiesenviertel – eller hvad man kan kalde Lille Portugal. Her finder du portugisiske restauranter på rad og række. De gør sig mest i fiskeretter, som også er rigtig gode, men du kan også finde andre ting på menuen.

Rejser du med mindre børn, kan I tage forbi legepladsen Spielplatz Eichholz, der ligger lige bag Portugiesenviertel, inden turen går tilbage til hotellet.

Hvad der nu er tilbage af eftermiddagen og aftenen kan du bruge på at snuse lidt i dit lokalområde. Jeg elsker selv at gå rundt uden planer, og tage en spontan pause i en kaffebar eller lokal kneipe.

Tur 2: Elbphilharmonie og Miniature Wunderland i HafenCity og Speicherstadt

Du vil sagtens kunne kombinere denne tur med Landungsbrücken, Alte Elbtunnel eller frokost i Portugisenviertel, da det ligger nogenlunde i forlængelse. Men hvis du vil se det hele, er du nødt til at dele det op i to dage.

HafenCity er et moderne beboelses- og kontorområde omringet af Elben og dens kanaler omkring Speicherstadt. Der er blevet bygget siden starten af årtusindet, og er allerede hjemsted for mange restauranter, caféer, hoteller og uddannelsesinstitutioner. Det kommer til at huse cirka 12.000 indbyggere og agere arbejdsplads for 40.000 (primært) kontorbejdere.

Mest kendt er HafenCity for prestigebyggeriet, Elbphilharmonie, som er et moderne koncerthus med en særpræget arkitektur. Den moderne glasbygning er lavet oven på en gammel ucharmerende lagerbygning af mursten, hvilket giver et unikt og anderledes udtryk end andre koncerthuse i Verden. Bygningen endte også med at koste mere end 3 gange det budgetterede, og tog syv år længere tid at bygge.

Elbphilharmonie

Selv hvis man ikke har billetter til en koncert, er det værd at tage ind og opleve udsigtsplatformen, Plaza, som er en 360 grader altan der giver dig en god udsigt over byen og i særdeleshed havnen. Du kan booke en tid online, eller du kan møde op på dagen ved billetlugen.

Du behøver ikke mere end en halv til en hel time i Elbphilharmonien, selv hvis du tager turen forbi souvenirbutikken. Derfor vil jeg anbefale at gå tilbage til Speicherstadt, som du muligvis passerede på vil ud til Elbphilharmonien. Det er et lille område mellem HafenCity og Centrum, bestående af charmerende, gamle pakhuse i røde mursten der går ned under vandet. De er bygget på et fundament af egetræspæle omkring indgangen til det 20. århundrede.

Pakhusene i Speicherstadt har historisk set stået for en stor del af Verdens’ handel af tæpper, og i dag er der stadig tæppefirmaer som bruger de gamle hejsekraner, der hænger ned foran vinduerne, der åbnes op når der skal flyttes noget fra én etage til en anden.

I et pakhus i Speicherstadt ligger en af byens største turistattraktioner, særligt for børnefamilier. Miniatur Wunderland er et enestående museum bestående af miniatureudgaver af Verdens store bygningsværker, konstruktioner og landskaber. Det er et interessant og spændende museum for folk i alle aldre, men det har en særlig effekt på minde børn i alderen 2-8, som bjergtages af de landende og lettende modelfly i lufthavnen og skibene der sejler i havnen.

Du kan bruger timer på at nærstudere de tusindvis af fantastiske detaljer der er lavet, men på et tidspunkt er hovedet propfyldt med indtryk, ikke mindst for de små børn. Så besøg Miniatur Wunderland tidlig på dagen, inden ungerne bliver for trætte. Så er du næsten garanteret en god oplevelse. Der er ofte rigtig mange mennesker derinde, så book i god tid, hvis du vil besøge i en ferie eller weekend.

Frokost eller en tidlig aftensmad kan du tage i f.eks. Chilli Club eller Maiglückchen.

Dag 3: Formiddagstur i Altstadt og drinks på Reeperbahn

Efter to dage med flueben ved de største attraktioner, er det tid til lidt selvforkælelse.

Start dagen til fods og gå på opdagelse i det mest centrale Hamborg; nemlig Altstadt og den inderste del af Neustadt omkring kanalerne.

I gaderne mellem søen, Binnenalster, og Bleichenbrücke ligger modebutikkerne på ræd og række. Det er en blanding af de mest kendte modehuse og designere men også mange af de almindelige kæder som COS, H&M og Shaping New Tomorrow. Generelt er mange af de danske detailmærker til stede i Hamborg, som er en slags indgang til resten af Europa.

Når du har fået stillet din tørst for shopping, skal du ind og se byens rådhus. Start ved byens store plads, Rathausmarkt, hvor du får et godt billede af hele bygningen med det 112 meter høje tårn, der er opført i 1897.

Rådhuset med pladsen, Rathausmarkt, foran.

Du kan få en guidet tur derinde, og ellers kan du, som jeg, gå ind og kigge på den storslåede bygning og ikke mindst gårdhaven med springvandet i midten. I rådhuset fornemmer man den rigdom, som byen har opbygget gennem mange hundrede års handel og skibsfart gennem Elben.

Hvis tiden er til det, kan du finde et sted at få en god frokost, men hvis det er sommer og godt vejr, kan jeg anbefale at tage et picnictæppe under armen, finde noget takeaway og gå hen til Planten un Blomen for at nyde et par timer i den lille oase.

Der er en masse aktiviteter for børnene, bl.a. vandkanoner de kan lege med, alt imens de voksne kan slappe af på græsset og se fontæneshowet hver dag kl. 14, 16 og 18. Hvis du kan vente så længe, er der endda ”wasserlichtkonzerte” hver aften kl. 22 fra maj til august med musik og lysshow. Det er helt gratis og derfor ret populær. Du kan se mere om showet på plantenunblomen.hamburg.de/wasserlichtkonzerte/.

Slut aftenen af med drinks og musik på Reeperbahn i St. Pauli.

Hvis du har bentøjet intakt, kan du gå derned på ca. 25 minutter. Ellers kan du slå to fluer med et smæk, og tage S-bahn fra Dammtor til Sternschanze. Det er et mere ungt og kreativt område med en masse barer, caféer og restauranter, ikke mindst på hovedgaden, Schulterblatt, som du kommer til ved at følge Susannenstraße.

Derefter tager du U-bahn linje 3 fra Sternchanze ned til St. Pauli. Turen op ad Reeperbahn er ikke særlig charmerende, så du skal op/ned ad sidegaderne for at finde de hyggelige steder. Dem er der til gengæld mange af. Men husk nu, at du skal være klar til turen hjem dagen efter!

Hvad synes du om vores indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme.

Gennemsnitlig bedømmelse 0 / 5. Antal stemmer: 0

Ingen stemmer endnu. Bliv den første til at anmelde vores indlæg.

Relaterede artikler

Skriv en kommentar

Dette website bruger cookies til at analysere trafikken på sitet. Alle ip-adresser er gjort anonyme. Godkend Læs mere

Privacy & Cookies Policy