Hvad koster det at rejse til forskellige destinationer?
Find svaret i vores mange artikler om rejsebudgetter, skrevet af danske rejsebloggere.

Det er altid en god ide at have et budget når du skal rejse. Uanset om du skal til Costa Rica, Australien, Kroatien, Mauritius, Bali eller hvor du ønsker at rejse til. Rejser du med børn har du brug for en slags budget, er du et par der vil leve i lidt luksus et andet og rejser du som rygsækrejsende er det et helt tredje rejsebudget du skal have.

Heldigvis er der massere af hjælp at hente fra danske rejsebloggere. Her på siden har vi samlet rejseartikler der omhandler rejsebudgetter til forskellige steder i verden, forslag til at spare penge og ikke mindst hvordan man rejser billigt.

Læs gode råd og tips til rejsebudgetter

Rejsebloggere der skriver om Rejsebudgetter

Rigtig mange rejsebloggere har skrevet om det at rejse billigt, rejsebudget og lavet rejsebudgetter.

Omkostninger før rejsen

I forbindelse med rejser alt efter destinationen og længden på rejsen kan der være forskellige udgifter før rejsen. 

Det vil f.eks. være udgifter til følgende: 

 • Vaccinationer – hvis du f.eks. skal på rejse i et udviklingsland i længere tid vil der være omkostninger i forbindelse med vaccinationer. Afsætter du ca. 2.000,-  bør du kunne få de fleste og vigtigste vaccinationer, men tjek altid lægen for hvilke vaccinationer der er nødvendige, på lige netop den rejse du skal på.
 • Uanset hvor du rejser til og uanset rejsens længde, så er det vigtigt at have en god rejseforsikring, i tilfælde af at uheldet er ude. 
 • Skal du på badeferie eller blot være steder hvor der er meget sol og vand. Så vil du have behov for massere af solcreme, og evt. nyt badetøj 
 • Skal du vandre en masse på din ferie og ud i naturen, så vil du have behov for godt vandrefodtøj, evt. vandretøj og en god rygsæk til dagsture. 
 • Skal du backpacke jorden tynd så er der behov for at købe en god rygsæk at rejse rundt med, og sikkert også andet basalt udstyr. Husk at det er jo ikke sikkert at udstyret behøves at være nyt, det kan sagtens købes brugt.
 • Det er muligt at du har behov for at købe ture/oplevelser hjemmefra, i så fald vil udgiften sikkert være inden afrejse. Det kunne f.eks. være teaterbilletter i London, eller billetter til en baseball kamp i USA.
 • Har du behov for at booke alle overnatninger hjemmefra så vil den udgift ofte også ligge allerede inden afrejse, med mindre du kan vente med at betale til du tjekker ind på hotellet.

Alt i alt så er det en god ide, at du tænker over hvilket udstyr og andre udgifter der er behov for før afrejse, når du laver et rejsebudget.

Læs gode råd og tips til rejsebudgetter

Udgifter under rejsen

Når du er på ferie eller rejser rundt i verden, vil der være adskillige omkostninger mens du er afsted. 

Der vil f.eks. være udgifter til følgende:

 • Mad &  drikke, uanset om du rejser billigt eller dyrt, så har du behov for at spise og drikke. Uanset om gerne vil smage den lokale vin og mad på restaurant, eller at du foretrækker at lave maden selv, så vil der være omkostninger til mad. I den forbindelse vil vi anbefale, at tjekke https://www.numbeo.com/cost-of-living/ her kan man finde utrolig mange forskellige oplysninger om kostpriser i det meste af verden. 
 • Entre til forskellige attraktioner skal bestemt ikke undervurderes, der kan være mange udgifter til entre, alt efter hvilket land/by du rejser i. Nogle steder vil der f.eks. være gratis entre til nationalmuseer, andre steder vil det koste penge.
 • Hvis du ikke allerede har betalt hotellet på forkant, så vil der være en udgift til  overnatningen, når du ankommer til hotellet.
 • Skal du leje bil? Det koster naturligvis også penge. 
 • Skal du ikke leje bil? Så skal du nok rundt omkring på anden vis, her vil der være udgifter til taxa, bus, tog etc.

Vi håber at du har kunne bruge vores korte oversigt til at give dig en ide om hvad der er udgifter til når man rejser. Ydermere vil vi på det stærkeste opfordre dig til at kigge på de mange rejseartikler, vi har samlet sammen omkring rejsebudget og økonomi på rejsen.

Læs gode råd og tips til rejsebudgetter